Monday, September 24, 2012

Little Butterfly & Half Way to Go ...

Yes!

I hit the halfway mark in my pregnancy...~ Alhamdulillah berat badan pon macam da naik sikit2. Now da 55kg. Antara paling berat yang pernah dicatatkan. Hikhik~

Belly yang malu2 nk menonjol. Hikhik~

Utk bulan yang ke-5 ni, we all plan nk sign up for childbirth education and parenting class.. under KPJ Kajang. Kalu jadi 14 October2012 ni we all join. Tgk kat template program macam menarik je. Both untuk suami isteri yang bakal bergelar ibu bapa. Tak sabar nak belajar benda2 baru :) Next week bulan ke-6 we all plan nk prepare and beli2 sikit barang baby. Sikit2 kumpul barang for last 3 months before delivery. Atleast tak da la rasa sangat duit keluar.

Tahukan Ibu?
Kejang pada kaki selama kehamilan trimester ke-2 dan 3, disebabkan beban tubuh yang bertambah dan memberi tekanan ekstra pada otot kaki. Bagian tubuh yang membengkak saat hamil juga menekan syaraf. Ini akan lebih parah lagi bila Ibu kekurangan kalsium dalam darah, dehidrasi, atau tidak aktif bergerak dalam jangka waktu lama. 













Tapi orang2 cakap perot macam agak kecik utk kandungan 5 bulan. Hurmm.. Maybe this is my first time pregnant kot. So perot pon tak banyak ruang yang berkembang lagi. Badan pon agak kurus kot time pregnant kali ni. Cuma perot je boncit sikit and maybe sebab tu orang tak perasan sangat. Tapi apa2 pon baby berkembang dengan baik dalam perot ni...


Lately selalu sangat rasa movement baby dalam perot. Tak tau cane nak gambarkan. Macam rasa butterfly poking2 dalam perut. Lebih2 lagi time tgk game MU vs Liverpool semalam. Asik gerak2 je tak nak stop. Isk2.. Baby da mula tunjuk minat football agaknya. Hihihih~ Nikmat nya rasa  :) :) :) 



Pregnancy journey is totally awesome !

Moga tuhan melindungi anak ini,,
Amin ~~~

*******************************


4 comments:

Suria said...

5bln ok la tu dh nampak perutnya utk 1st pregnancy org kate, cewah! hehehe ;)

serius muke u mcm melissa maureen..hehe
take care ;)

mynameismy said...

selamat menikmati alam pregnancy...:)

Farra Hirwan said...

moga selamat semuanya. Aminnnn ...

Ha??? Melissa Maureen? Same ke? hikhik!

Nur Ezqy said...

Salam pada semua...
Kami pembekal strip ujian kehamilan dan ovulasi dengan harga yang murah tetapi berkualiti.

Kami menjual secara runcit pukal dan dropship.

Harga serendah RM1.00/pcs.

Lebih banyak anda beli, lebih DISKAUN kami beri

Untuk keterangan lanjut lawati blog shop kami:
http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/

terima kasih admin

Post a Comment