Tuesday, October 18, 2011

Family Man

I'd prefer a FAMILY MAN....

Im sure ramai perempuan yg impikan lelaki yang type 'Family Man' ni... Most of them agreed!



Actually sy sangat suke jenis lelaki macam ni... FAMILY FIRST. Yang pandai balance kan life antara career dan family. For me lelaki jenis macam ni sangat sexy and gosjes! Haha! Just my opinion je la. 



Maybe sebab life style my family sendiri kot yang treat sy smp jadi macam ni. Sb my father adalah type family man. Dye sangat2 penting kan family and slalu tolong mak wat keje rumah kalu mak keje. Dye lah antar mak g keje, antar anak g skola, teman anak g wat IC, ajar anak study kat rumah, pandai masak, slalu tolong mak basoh kain, kemas rumah etc. So sy expect my future husband pon bole jadi macam ayah.. Insyaallah... Yela.. Kte same2 keje so same2 la tolak ansur... Macam ayah buat... Sama2 HAPPY!

Sometimes faham jugak dengan sesetengah lelaki yang workaholic ni. Orang yang jenis gini sangat2 penting kan kerjaya untuk establish dalam financial and material... Cari duit nak sara family. Tak dinafikan niat yang baik. Tp kadang2 mereka tak sedar yg sebenarnya family tu da separuh terabai... Ye la, mana tak nye, weekdays keje sampai malam, weekend pon nk keje, dating pon nk kene jawab call bos, malam cek email la itu la ini la... haih... Rimas la si wife tu nt. Quality time utk family da terbatas dek kerana kerja yang tak sudah2 tu...

So, utk husband tu, igt la.. anda da ada family dan family perlukan anda. Ketua keluarga bukan takat suap duit je.. kasih sayang kene kasi... Masa bersama keluarga kene ada... Life balance la...



Kalau tempat kerja lama dok kerah tenaga (even kadang2 bukan dapat extra allowance pon keje lebih masa),  cari kerja baru yang sesuai and start new life. Baru isteri happy and family pon bahagia... :) :) :) 



Money is nothing, happiness is everything
 ************************

2 comments:

Adyla Hanif said...
This comment has been removed by the author.
Adyla Hanif said...

Cik Fuzi sebijik macam arwah ayah . susah nak dapat ayah macam neyh kan kak farah .. kita beruntung ! :')

Post a Comment