Friday, May 17, 2013

How time flies ...

Lama nye tak update blog. Ni sume sb tak da masa jaga baby. Asik nk melekat je.. Heeee~

Now Noah da 4 bulan setengah. Rasa macam baru je dia lahir. Semakin lama semakin membesar, semakin lama semakin bijak. Itu lah Noah anak mommy :)

Teringat laggi dulu2 Noah kene warded almost seminggu sebab ada lung infection masa lahir. Pastu kene tahan lagi sebab jaundice. Continue buat treatment kat rumah sampai ten skin Noah. Masa jaundice macam kurus sikit badan sebab kurang minum susu. Pity Noah... :(

Pastu masok je 2 bulan lepas cukur jambol terus badan Noah naik bam bam kemain. Yang buat orang rasa nak gigit :b

Last time timbang check up 4 bulan berat Noah da 6.2kg. So within the line and sihat. Alhamdulillah :) 

Tapi problem Noah ialah flu yang selalu je datang attact. 1st time kene flu time Noah 2 bulan. Flu and batuk sikit je. Pastu masok 3 bulan start kene demam with flu and cough. Masa ni teruk sikit la sebab ada kahak. Risau sangat sebab takot kahak masok kat lung. Then google dapat petua sapu vicks kat dada and belakang badan and tepuk2 belakang... seriously berkesan. Lepas susu je try tepuk2 belakang badan Noah and terus muntah kahak yg banyak... Adalah sebanyak setadah tangan. Finally mommy did it! Horeeeyyy~~~

Latest, Noah demam lepas kene cucuk 4 bulan. Sekejap je demam tapi flu dtg balik and lambat je nak baik. Hari tu baru nk sembuh kene attact balik. Tapi tak da la seteruk last time sebab mommy da ada experience da nk handle. Alhamdulillah mommy banyak belajar :)

Now Noah da makin lasak. Suke sangat tgk cartoon. Melopong je kalu letak depan TV. Dan macam biasa la... Noah still mahal dengan senyuman. Kalu nampak camera je muke terus berubah jadi serious. Sampai kecik2 mulut memuncung tak nak senyum. Ntah kenapa.. Hehehe~

Noah da pandai mengiring ke tepi dengan sendiri and intend utk menyiarap tetapi apakan daya badan berat... Hehehe~ Tape usaha lg Noah. Tunjuk kehebatan ye anak :)

Noah: 2 - 4 months growth







Love, 
Mommy
xoxo

****************************************

0 comments:

Post a Comment