Sunday, May 22, 2011

Bali: Place to Visit


Lately ramai pulak orang yang g vacation kat Bali. Macam2 la yang diorang cerita tentang BALI and Im so excited... WeWeee~~~

For the trip nt we all pilih untuk 4 days 3 night stay @ Desamuda Villa. Utk package tu exclude ground traveling. So maybe we all nk upah supir je utk jalan-jalan 1 hari kat BALI. Yela.. sometimes if we tight to Travel Agent schedule pon boring jugak kan.. The best way is we do our own itinerary and decide our own place to visit.. Kan lagi enjoy :)

Itinerary da awal2 da siap...Actually banyak tempat yang patut di visit kat Bali ni... Batubulan, Kintamani, Ubud, NusaDua, Bagli, Klugkung, Ubut and many more...  Disebabkan time yang sangat limited, we decide utk pg beberapa tempat je yang dirasakan best.. 

And we wish to visit:

1) Tanah Lot
One of Bali's most important sea temples, dibina dengan batuan besar and surrounded by sea. Sangat2 cantik.. Orang cakap boleh jalan kaki je pg sane kalu air surut.. And tempat terbaik utk tgk sunset.. Masa yang sesuai utk visit dalam pukul 5-7 petang.


2) Jimbaran
Jimbaran seafood mmg sinonim dengan Bali.. Terletak betul2 di tepi laut and famous dengan pasangan2 yang holiday di Bali. Tempat mmg romatik tp makanan macam tak berbaloi dengan harga. Hurm.. tapi tak kesah la sb we all dapat free dinner sponsored by our travel agent :)


3) Hard Rock Bali
Most visited place! Baju mesti kene beli!


4) Krisna Oleh-Oleh Khas Bali
Souvenir bole dibeli di Krisna.. Murah dan ada jual macam2 barang utk dibawa pulang... So kene spend duit ckit la utk shopping... Heheh~

Tak sabar nk fly to Bali.... :) :) :)



1 comments:

Miss Tatie said...

but susah nak dapat makanan halal. sana sini ade pork free tp x halal.. beware mase kat sane. have fun =)

Post a Comment